Annica Ewermo

Som barn var jag en väldigt kreativ liten tjej. När jag växte upp och mina vänner gick på aktiviteter så som fotboll, gymnastik och ridning gick jag på Småpyssel, Läder & Hantverk och Keramik. Jag var helt ointresserad av sport, men älskade att skapa!

Ju äldre jag blev, ju längre bort från det kreativa kom jag. Till slut hade jag helt tappat bort det kreativa. Jag kom till en punkt där jag kände att jag ”levde helt fel”. Livet hade rullat på och jag kände så tydligt att det var något som saknades i mitt liv. Detta ledde till en mindre livskris. Jag fick omvärdera allt i mitt liv. Under en av mina dagliga promenader i skogen kom jag på vad det var som saknades. Det var kreativiteten!

Jag kände så starkt att jag var tvungen att hitta tillbaka till den.  Där och då visste jag inte riktigt hur det skulle gå till, det kändes nästan omöjligt. Men jag visste i mitt hjärta att jag skulle bli tvungen att öppna upp den dörren som så länge varit stängd. Då plockade upp den första stenen jag hittade, och gick raka vägen hem och började måla mandalamönster på stenen, med barnens hobbyfärger. Det blev starten på min resa till mitt sanna, kreativa jag!

Jag var mitt i livet och gjorde då en helomvändning. Jag bytte mitt liv i storstaden och min karriär inom Lön & Ekonomi till ett lugnare liv i vackra Sörmland där jag nu hänger mig åt kreativiteten. Jag skapar i min Ateljé och i min Keramikverkstad. Äntligen känner jag att jag hittat rätt och är mitt sanna jag. Jag känner mig fri.

Det tog sin lilla tid att hitta hit, och många omvägar har jag tagit. Men jag är tacksam över den resa jag gjort, jag finner mycket inspiration av livet, som jag använder mig av när jag skapar!

”It´s not about the destination, It´s about the Journey”

För mig är det viktigt att få vara fri, jag är helt fri i mitt skapande, jag skapar från hjärtat. Jag tycker om att leka med färg och form, blandar olika tekniker och skapar fritt utan att bry mig om vad man ”ska och inte ska göra”. Lägger gärna in ord och citat i mina målningar.

 Mitt bidrag till världen är att sprida Good Vibes, färg och positivitet! 

UTBILDNING

2021

Måleri & Skulptur

Vårdinge folkhögskola 1 termin

Fem frågor till Annica…

  1. Nämn en konstnär som du tycker om. Tycker väldigt mycket om Andy Warhol. Gillar färgglad och ”lite busig” konst.
  2. Vilket är ditt favoritredskap när du skapar? Använder spatel och händer mest, använder aldrig pensel.
  3. Vad är du bra på i din skaparprocess? Att hålla i gång många målningar samtidigt. Jag kan ha 5 målningar i gång samtidigt, och det ger mig inspiration och håller ångan uppe. Fastnar jag med någon målning släpper jag den och jobbar med någon annan, sen går jag tillbaka till den andra, och så där håller jag på tills alla är klara. Jag är även bra på att lita på processen. Lita på att jag får ihop det till slut. Min skapandeprocess har väldigt tydliga faser, och en av dom är tvivel och nån gång i processen tänker jag alltid att ”Nä, nu har jag tappat det! ” och då tror jag alltid att min senaste målning är min sista. Då tar jag några djupa andetag och litar på processen, och bara kör på. Och det funkar varje gång.
  4. Vad strävar du efter att bli bättre på i ditt skapande? Jag strävar inte mot något egentligen, men jag utmanar mig själv med att måla stort, för det är inte något jag brukar göra. Känner mig som mest bekväm med att måla på en duk om ca 40*40 cm.
  5. Vad är du nyfiken på att få veta om andra konstnärer? Jag är nyfiken på hur andra konstnärers skapandeprocesser ser ut.

Följ mig gärna på Instagram: goodvibesartandclay

www.goodvibesartandclay.se