Åse Motsanos Nordgren

Jag heter Åse och kommer från Stockholm från början men flyttade till Norrköping för 15 år sedan. Är utbildad styckmästare och kallskänka.

Jag och min tvillingsyster satt alltid och tecknade när vi var små. Jag har nog alltid tagit med mig papper och pennor när jag rest någonstans. Målade av barnen på semestern till exempel.

Jag har gått på lerkurrser och målarkurser men inte gått in i måleriet på allvar förrän för fem år sedan. Av en slump gick jag förbi ett galleri här i stan. My art factory. Fick kontakt med Susanne som just öppnat galleriet och hon frågade om jag ville ställa ut. Jag hade inget att ställa ut så jag satte fart och började måla. Det gick bra och jag fick blodad tand.

Har nog ändrat stil sedan jag började måla. Får inspiration ur livet. Får upp bilder i huvudet av vad jag vill måla. När jag sitter vid pappret har jag ofta en redan färdig idé om hur jag vill måla men idén kan ändras under tiden jag sitter där. Jag vill nog påstå att jag målar naivistiskt, impressionistisk stil. Kan inte exakt säga om jag hittat min stil. Vill gärna prova nytt och utmana mig själv. Jag tror att man aldrig blir färdiglärd. Inget är rätt eller fel när det gäller konst. Målar mest med akvarellfärger men blandar gärna blyerts, akvarell och andra material. Är nog en allkonstnär då jag älskar lera, att sy kläder, göra om möbler med mera.

Fem frågor till Åse…

  1. Nämn en konstnär som du tycker om. Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh.
  2. Vilket är ditt favoritredskap när du skapar? Akvarell och akvarellpennor.
  3. Vad är du bra på i din skaparprocess? Har mycket fantasi och målar ur minnet och händelser ur mitt liv.
  4. Vad strävar du efter att bli bättre på i ditt skapande? Att måla fritt och måla med känsla.
  5. Vad är du nyfiken på att få veta om andra konstnärer? Hur andra får sin inspiration och tekniker de använder.

Vill du se mer av Åses konst? Kolla in Instagram-kontot: aseartmn