Gunbritt Dahlin

Jag heter Gunbritt Dahlin, är pensionär, gift med Sven, mamma till 3, mormor till 5 och gammelmormor till 4. Jag startade min konstnärliga resa i december 2020 med akrylfärger, penslar och några canvasdukar som var inköpta ett helt år tidigare. Det enda jag ångrar är att jag inte startade tidigare. Att det blev akryl var en självklarhet och glad i hågen satte jag igång.

Under tiden kollade jag mycket på Facebook, Instagram och Youtube där jag hittade massor med inspiration. Den första som inspirerade mig och introducerade mig i en ny teknik var Anna Karolina Larsson. Hon använder sig ofta av acrylic ink och det såg spännande ut så det måste jag prova. Blev några alster gjorda med det men kände ändå att det inte riktigt var där jag ville vara.

När jag hittade Mixed Media Girls, Mollys Artistry, Rinske Douna, Gilly Kube, Kathy Miller och Olga Soby på Youtube visste jag vad jag ville hålla på med, nämligen Fluid Art. Alltså denna teknik är så fantastiskt rolig och spännande, att se hur färgerna gifter sig med varandra i fantastiska mönster. Blir oftast aldrig som jag tänkt när jag börjar men oftast ändå nöjd och ger en sådan energi. Tiden bara flyger iväg när jag håller på.

Med denna teknik blir det inte bara tavlor gjorda utan jag tar även till vara på den färg som rinner ner på underlaget, så kallade skins, och gör smycken av det. Har också börjat använda denna teknik till vaser och som då även blir en matchande tavla då jag använder en canvasduk som underlag. Dessutom blir mina tavlor vackra som brickor och kuddöverdrag.

Har inte deltagit på så många utställningar men de jag varit på har gett bra respons och är ett sätt att komma ut och visa upp sig och kanske så ett frö för framtiden.

Utställningar jag deltagit på är:

Konstrundan i Ljungandalen, 6-7 november 2021, Ålsta Folkhögskola Fränsta

Vintersalong, 5 februari – 4 mars 2022, Ljungandalens konstförening/Centralbibliotekets konsthall Ånge

FÖRSMAK, 4-6 juni 2022, Borgsjö Hembygdsgård/Slow Travel Mid Sweden

Framtida utställningar:

Tjejdagen, 29 oktober 2022, Ånge Folkets Hus

Konstrundan i Ljungandalen, 5-6 november 2022, Ålsta Folkhögskola Fränsta

Helt egen utställning i juli månad 2023 på Centralbibliotekets konsthall i Ånge

Fem frågor till Gunbritt…

  1. Nämn en konstnär som du tycker om. En konstnär jag tycker om är en jag nyligen hittade och det Kanella Ciraco.
  2. Vilket är ditt favoritredskap när du skapar? Mitt favoritredskap i mitt skapande är faktiskt en helt vanlig plastmugg som jag fyller med färg och sedan häller över min canvas.
  3. Vad är du bra på i din skaparprocess? Det jag är bra på i min skaparprocess är att mixa färger så det blir en vacker blandning.
  4. Vad strävar du efter att bli bättre på i ditt skapande? Min strävan är att bli bättre på alla de olika tekniker jag använder i mitt skapande.
  5. Vad är du nyfiken på att på veta om andra konstnärer? Vad jag vill veta om andra konstnärer är hur de gör för att sälja sina alster.

 

Jag har ett litet rum i källaren som min ateljé och har nu också gjort en hemsida med webbshop www.madebygunbritt.com som ständigt fylls på eftersom.

Finns också på Instagram: @made_by_Gunbritt